Defecte Apple apparaten tijdelijk gratis thuis opgehaald voor reparatie

Sluiting Apple Stores vanwege coronacrisis vraagt om flexibiliteit

Vanwege de uitbraak van het coronavirus had Apple tijdelijk alle stores in Nederland en België gesloten. Hierdoor was het voor de consument niet meer mogelijk om apparaten op deze servicepunten fysiek voor reparatie in te leveren. Het elektronicabedrijf stelt daarom Apple Authorised Service Provider (AASP) Elbuco in staat om defecte apparaten kosteloos bij de klant thuis op te halen en gerepareerd terug te sturen.

De zogeheten pick-up & return service is beschikbaar voor alle klanten in Nederland en België regio Kempen en geldt bovendien voor alle Apple apparaten. “Wij merken dat onze partners gedurende deze crisis op zoek zijn naar passende oplossingen om hun servicestandaarden op peil te houden”, zegt Anne Bouk Swildens, Marketing Director bij Elbuco Group. “Hierbij heeft de gezondheid van klanten en werknemers de hoogste prioriteit, en is het dus van groot belang dat de richtlijnen van de overheid in acht worden gehouden. Gelukkig bood Apple ons de mogelijkheid om deze nieuwe dienst snel operationeel maken, zodat zowel de service- als de gezondheidsdoelstellingen in stand worden gehouden.”

Gebruikmaken van dienst

De extra reparatiedienst is ingericht om klanten te kunnen helpen die niet meer bij de fysieke Apple Stores terecht kunnen. Dit is gratis voor alle soorten Apple-apparaten, waarvan het defect binnen de garantie valt. Voor alle overige defecten worden de transportkosten in rekening gebracht. Swildens: “Juist als je gebonden bent aan je thuisadres, is het uiterst vervelend als je Macbook of iPhone niet meer naar behoren functioneert. Wij zijn daarom erg blij dat wij klanten tijdens deze moeilijke tijd met deze flexibele ophaal en retour service kunnen helpen”. Om gebruik te maken van de dienst, kunnen klanten hun apparaat voor reparatie aanmelden op apple.elbuco.nl.

Dit persbericht is bij verschillende vakmedia gepubliceerd zoals iCulture en Emerce. Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen.