Waarom nieuw kopen als het anders kan?

Consumenten willen steeds vaker producten huren, lenen, leasen of tweedehands aanschaffen. Dat komt naar voren in een onderzoek in opdracht van ABN Amro. Zo’n 75 procent van de consumenten ouder dan 45 jaar geeft aan niet langer vanzelfsprekend producten te willen of hoeven kopen. Van de jongeren is 40 procent niet direct van plan zijn koopgedrag en levensstijl aan te passen. De ABN Amro concludeert naar aanleiding van het onderzoek onder 1400 consumenten dat consumenten klaar zijn voor de omschakeling naar een duurzame economie.

Diverse bedrijven zijn momenteel op zoek naar manieren om te verduurzamen, bijvoorbeeld door alle onderdelen geschikt te maken voor de circulaire economie. In de circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Dat brengt veel kansen voor ondernemers: meer ketensamenwerking, innovatie, minder grondstoffenverbruik en minder afval. Van maandag 15 januari tot en met vrijdag 19 januari 2018 vond de Week van de Circulaire Economie voor de derde keer plaats. Nu.nl plaatste een leuk kort filmpje hierover op haar website. Klik hier om dit filmpje te kunnen zien.

Een van de bedrijven die de circulaire economie als economische en maatschappelijke kans ziet, is Elbuco. Elbuco biedt high service lease-overeenkomsten waarbij mensen altijd de nieuwste consumentengoederen gebruiken in plaats van bezitten. Voor het optimale gebruik van deze producten betalen de klanten per maand. De producten worden thuis geïnstalleerd, onderhouden en direct gerepareerd of omgeruild bij eventuele problemen. Bij Elbuco wordt oude apparatuur opgeknapt om opnieuw in te zetten. En mocht een apparaat beyond-repair zijn, dan wordt het product gerecycled. Zo voorkomen wij dat grondstoffen verloren gaan.

Meer informatie? Neem dan contact op.